.

divendres, 27 de setembre del 2013

Solidaritat docents Illes Balears


Ens trobem davant d'un cas de tossuderia supina per part del Govern Balear, desprès de llegir això, algú podria pensar que els tossuts son els professors que fan la vaga.
Doncs analitzem el tema, els professors tot i agradar-lis molt la seva feina, treballen per diners, vull dir, que si demà els hi toca la loteria o reben una herència milionària, serien pocs els que continuarien fent classes, el motiu és clar, els professors al igual que la majoria dels mortals, han de pagar rebuts, hipoteques, menjar...
Aleshores algú s'imagina un mestre fent vaga per rebequeria? Evidentment que no, cada docent en vaga deixa de cobrar per cada dia no treballat noranta € [font], només cal que feu 4 números i veureu que passarà a final de mes en els comptes dels mestres.
Per un altre costat, quin pare o mare, deixaria de portar els seus fills a l'escola, per donar el tomb a la vaga i que fossin els alumnes els que fessin la vaga en lloc dels professors?
Ens trobem davant d'una gran majoria dels habitants de les Balears que estan seguint la vaga. Aleshores és una rebequeria ciutadana? És clar que no, els pares i mares tenen altres coses que fer que no encaparrar-se a fer una vaga, tenir la mainada a casa o amb la cangur, amb les conseqüents limitacions. Quan una ciutadania es mobilitza com s'està fent a Ses Illes, quelcom ben gros està en joc, en aquesta ocasió la nostre llengua, a més de la qualitat de l'ensenyament dels infants.
Dit això, crec que queda prou clar qui està fent la rebequeria.


I aleshores, que hem de fer la resta d'habitants del Països Catalans? Jo crec que està ben clar, hem de donar suport de tantes maneres com tinguem a l'abast, perquè aquesta és una lluita comuna, primer es va atacar el català al País Valencià i a la Franja de Ponent, ara s'està fent a les Illes, demà el problema el tindrem en el Principat, i si no lluitem tots junts acabarem perdent gran part de les nostres arrels com a poble.

Així doncs, només em queda des d'aquí encoratjar als docents, pares i mares de les Balears en la seva lluita i fer-los saber que els Països Catalans estan al seu costat.
I per a tots els que us estimeu la llengua, la cultura, les tradicions d'aquest petit gran país nostre, aquí teniu les eines per col·laborar i seguir al dia a dia de tot al que passi en aquest conflicte mitjançant el blog de l'Assemblea de Docents


4 comentaris:

  1. ....QUE PODEM FER?......DONCS FER APORTACIONS A LA CAIXAR DE RESISTENCIA.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte Oliva, fer aportacions és molt important, perquè les necessitaran per la seva subsistència, però també és necessari fer-lis arribar els nostres missatges de solidaritat, hem d'utilitzar tots els mitjans al nostre abast facebook, twitter, blogs, que sàpiguen que no estan sols, que tenen tot un país darrera recolzant la seva gesta.

      Elimina
  2. ho has explicat molt be
    els hi farem costat tant com puguem !!

    encara ens queda molta feina a fer !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sargantana, ens hem de fer costat els uns als altres, que tots estem al mateix vaixell. //*//

      Elimina